Mistä hyvinvointi rakentuu?

Miten valintojen vaikuttavuutta arvioidaan?

Kuntarahoitus Mini Challenge 1.–2.12.2018

 

Kirjastokortti, leikkipuisto, päiväkoti, terveyskeskus, urheilukenttä, hoivakoti, jätehuolto, koulu, oma koti. Mitkä asiat tuottavat sinulle hyvinvointia omassa elinympäristössäsi?

Kunnalliset palvelut ja arjen toimintaympäristö vaikuttavat meistä jokaisen hyvinvointiin elämän alusta loppuun asti. Hyvinvointia tukevat kuntapalvelut synnyttävät elinvoimaisia, houkuttelevia kuntia ja kaupunkeja, ja kuntatasolla tehtävät valinnat muokkaavatkin paitsi yksittäisiä paikkakuntia, myös koko Suomen tulevaisuutta. Yksi keskeinen valinta on resurssien jako, jossa on pohjimmiltaan kyse parhaiksi katsotuista tavoista lisätä hyvinvointia.

Mutta mistä hyvinvointi lopulta rakentuu ja kuinka tukea sitä oikeilla valinnoilla? Miten tarkastella hyvinvointia kokonaisuutena ja tunnistaa erilaiset tarpeet? Hiipuvien kuntien, eriarvoistuvien alueiden ja lakastuvien palveluiden ristipaineessa helppoja valintoja ei ole, vaan eniten hyvinvointia luovien investointivaihtoehtojen määrittely on todellinen haaste.

Kuntarahoitus, Helsingin yliopisto ja Helsinki Think Company kutsuvat sinut mukaan viikonlopun mittaiseen intensiiviseen työpajaan, jossa tutkitaan, mistä hyvinvointi rakentuu, ja suunnitellaan ratkaisuja sen arvioimiseen.

Tule mukaan kehittämään ratkaisuja ja tuo oma äänesi osaksi monitieteistä tiimiä!

Ohjelman kieli on suomi. This event will be held in Finnish.

MIKSI KUNTARAHOITUS?
Haasteen asettaja, Kuntarahoitus, on suomalaisen kuntasektorin tärkein rahoittaja, jonka myöntämää rahoitusta käytetään suomalaisissa kunnissa asuvien ihmisten hyvinvoinnin rakentamiseen. Rahoitetut hankkeet tähtäävät hyvinvointipalvelujen lisäämiseen ja elämänlaadun parantamiseen.

MIKSI MUKAAN?
Intensiivisen haasteviikonlopun aikana pääset soveltamaan omaa osaamistasi käytännön ongelmaan ja perehtymään monisyiseen, koko Suomea koskettavaan teemaan monitieteisessä tiimissä. Perehdyt hyvinvoinnin lisäämiseen kuntakontekstissa ja opit asiasisällön lisäksi hyödyllisiä tiimityöskentely- ja ongelmanratkaisutaitoja.

MITEN MUKAAN?
Hae mukaan ke 21.11.2018 mennessä! Haaste on avoinna kaikkien koulutussuuntien opiskelijoille ja muille asiasta kiinnostuneille. Mini Challenge järjestetään la–su 1.–2.12.2018 klo 10.30-19.30 Tiedekulmassa, Yliopistonkatu 4. Työpajaviikonlopun lisäksi ohjelmaan kuuluu teemaa syväntävä asiantuntijailta to 29.11. n. klo 17.30-19.30 (Liipolan monitoimitalo, Lahti – yhteislähto Helsingistä klo 16.10).

Kysymyksiä? Ota yhteyttä: emil@thinkcompany.fi.