4UNI käynnissä!

Helsinki Think Companyn 4UNI-ratkaisukilpailu kulkee täydellä höyryllä eteenpäin! Semifinaali lähenee ja tiimit ovat päässeet kehittämään ideoitaan ensiluokkaisessa valmennuksessa, kun Demos Helsinki, Spinno sekä joukko huippumentoreita eri aloilta ovat sparranneet 4UNI-tiimejä. Ja matka jatkuu!

4UNI sai räjähtävän alun, kun 10 monitieteistä tiimiä kokoontui ensimmäistä kertaa yhteen Viikin Think Companylla 8.-9.10. Ongelmat & ratkaisut -työpajassa. 4UNI-matkansa aloittavat korkeakouluopiskelijat saivat esimakua syksyn ohjelmasta ja kuulla innostavat puheenvuorot Think Companyn tiimin lisäksi Sitran Henna Keräseltä ja Väki Rekrytoinnin toimitusjohtajalta Akseli Huhtaselta. Henna esitteli Future Work -teemaa ja Akseli nosti esille arvojen merkityksen liiketoiminnassa. Tunnelma oli odottava.

4UNI:n ensimmäinen työpajaviikonloppu oli antoisa ja inspiroiva, mutta sen jälkeen oli todella kaikkensa antanut olo! Anni Moilanen

vaahtokarkkihaaste
Tiimit aloittivat kilpailun vaahtokarkkihaasteella.

Lauantaina syvennyttiin eri teemojen ongelmiin. Kynät sauhusivat ja post it -lappuja vyöryi värittämään pöytiä ja lattioita, kun tiimit pohtivat tulevaisuuden työn ja terveyden epätasa-arvon ongelmia ja ilmiöitä. Ongelmia työstettiin pitkälle iltaan asti, kunnes jokainen osallistuja oli varmasti aivan puhki.

Sunnuntaina tartuttiin uudella tarmolla haasteisiin ja ryhdyttiin etsimään ratkaisuja valittuihin ongelmiin. Ensimmäiset ratkaisuehdotukset alkoivat muotoutua tiimien pöydille, ja lattiaa värittävä post it -meri kapeni järjestelmällisemmäksi virraksi toisiinsa liittyviä ilmiöitä. Päivän lopuksi saatiin kuulla aivan ensimmäiset pitchit tiimien ratkaisuista.

 

Viikonloppu oli todella inspiroiva ja innostava! Ilmapiiri oli todella kannustava. Sain oppia yrittäjyydestä hyvin paljon. Se viikonloppu jo pelkästään antoi minulle uskoa siitä, että kuka tahansa voi kovan työn ja kokeilun kautta luoda uutta. Hanna Martikainen

4unitiimi
Tiimejä puski eteenpäin iloinen ThinkCo-porukka

 

4UNI-tiimit tutustuivat heti kilpailun alussa tiivistahtiseen yhteiskehittämiseen. Ratkaisukilpailu onkin hyvä esimerkki, kuinka erilaisten kiihdyttämöohjelmien avulla alustavista ideoista saadaan jo lyhyessä ajassa jalostettua konsepteja, joilla on oikeaa liiketoimintapotentiaalia.

Tänä vuonna 4UNI:n oli hakijoita 13 eri korkeakoulusta, joista valitut 50 edustivat 11 eri korkeakoulua ja 39 eri pääainetta. Seuraa kilpailijoiden matkaa Facebookissa ja Twitterissä #4uni