“Upea mahdollisuus kehittyä yksilönä, oppia ryhmätyöskentelyä ja purkaa omaa innostusta asioihin. Ehdottomasti siisteintä mitä olen yliopistossa päässyt tekemään!” osallistuja, 2018

 

Älytön, kreisi, ihana, rankka, inspiroiva, bestbest. Homma todella mullisti ajatteluni omista työllistymismahdollisuuksista ja laittoi tulevaisuuden suunnitelmat uusiksi.” osallistuja, 2016

4UNI on elämys, jota osallistujat kuvailevat usein yhdeksi korkeakouluaikansa parhaista kokemuksista. Vuonna 2019 viidettä kertaa järjestettävä ratkaisukilpailu on opettanut uutta yli tutkintorajojen ja laittanut monen nuoren osaajan tulevaisuudensuunnitelmat uusiksi. Mistä siis on kyse? Kokosimme yhteen yleisimpiä kysymyksiä, jotka mietityttävät hakijoita.

Mikä on ohjelman tavoite? 

4UNI on ratkaisukilpailu, jonka tavoite on luoda rohkeita ratkaisuja ajankohtaisiin yhteiskunnallisiin haasteisiin. Ohjelman päätyttyä tiimillänne on liikeidean lisäksi edellytykset viedä ratkaisunne käytäntöön.

Ketkä järjestävät 4UNIn?

4UNI on Helsingin yliopiston yrittäjyysyhteisön Helsinki Think Companyn ratkaisukilpailu. Pääyhteistyökumppaneitamme tänä vuonna ovat Smart & Clean -säätiö ja Hoas. Lisäksi teemme yhteistyötä monien muiden omien alojensa huippuosaajien kanssa. Asiantuntijat valmentavat tiimiänne viikoittaisissa työpajoissa, joiden teemat vaihtelevat yrityslainsäädännöstä pitchaamiseen.

Mitä teemoilla tarkoitetaan?

4UNIssa hakijat valitsevat kahdesta teemasta yhden, johon keskittyvät koko kilpailun ajan kehittämään ratkaisuja tiimin kesken. Tänä vuonna teemat ovat kaikki muovi kiertää ja yhteisöllinen asuminen. 

Kuka voi hakea mukaan 4UNIin?

Mukaan voivat hakea kaikkien alojen ja tutkintovaiheiden korkeakouluopiskelijat sekä vastavalmistuneet kautta Suomen. 4UNIin haetaan oman akateemisen taustan, harrastuneisuuden ja motivoituneisuuden mukaan. Oma osaamisesi ja motivoitunut asenne riittää, et tarvitse valmista yritysideaa.

Mitä ohjelmaan osallistuminen vaatii?

Ohjelmaan osallistuminen vaatii läsnäoloa, aktiivisuutta ja innostuneisuutta. Ohjelman aikana (27.9. – 15.11.) järjestetään viikoittain kaksi työpajaa tiistaisin ja torstaisin klo 16–20. Tiimeillä on velvollisuus osallistua työpajoihin paikan päällä Helsingissä.

Tarvitsenko jotain työvälineitä?

Helsinki Think Company tarjoaa 4UNI-tiimeille työpajoissa tarvittavat muistiinpanovälineet. 

Mikä on ohjelman kieli? 

4UNI-ratkaisukilpailu toteutetaan suomeksi. Yksittäisiä työpajoja voidaan tosin järjestää englanniksi, riippuen vierailevan asiantuntijan äidinkielestä.

Miksi ohjelma on suomeksi?

Suurin osa Helsinki Think Companyn tapahtumista järjestetään englanniksi, sillä yhteisömme on kansainvälinen ja monikielinen. Pidämme inklusiivisuutta tärkeänä arvonamme, mutta haluamme tietoisesti tarjota myös suomenkielisiä ohjelmia. 

Saanko valita tiimini itse? 

Ratkaisukilpailuun haetaan yksilöinä. Hakiessa voit esittää toiveesi siitä, kumpaan teemaan haluaisit syventyä. 4UNIn ohjelman tekijät muodostavat hakijoista monitieteisiä tiimejä, jotka yhdessä kehittävät ratkaisun haasteeseen. 

Mitä aloitusviikonloppuna tapahtuu?

Tapaat oman tiimisi viimeistään aloitusviikonloppuna. Viikonlopun aikana syvennytte asiantuntijoiden johdolla teemoihin, rajaatte ongelmanne ja pohditte ratkaisuideoita siihen.

Mitä finaalissa tapahtuu?

4UNIn 2019 finaali järjestetään 15.11. Tiivistämössä, Suvilahdessa. Finaalissa 4UNIn tiimit pääsevät esittelemään kilpailun aikana kehittämän yritysidean satapäiselle yleisölle ja arvovaltaiselle tuomaristolle. Esittelyjen lomassa kuulemme yritysmaailman ammattilaisten puheita ja nautimme hyvästä ruoasta, seurasta ja virvokkeista. Finaali-ilta huipentuu näyttäviin jatkobileisiin.

Mitkä ratkaisukilpailun palkinnot ovat?

Ensimmäiseksi sijoittunut tiimi voittaa pääpalkinnon: matkan ajankohtaiseen startup-kaupunkiin. Parhaat tiimit pääsevät kanssamme Slushiin ja voivat saada Think Company Fund -rahastosta tukea yrityksen perustamiseen. 

Miksi minun kannattaa hakea mukaan?

4UNI on oppimisen paikka, joka tarjoaa osallistujilleen mahdollisuuden kasvaa ja kehittää ammattitaitoaan. Ratkaisukilpailu antaa osallistujille edellytykset viedä oma akateeminen osaaminen käytäntöön. 4UNI yhdistää nuoria osaajia eri tieteenaloilta ja luo vuoropuhelua eri alojen asiantuntijoiden välille. Lisäksi pääset osaksi Helsinki Think Companyn innostavaa muutoksentekijöiden yhteisöä.

“Mielestäni 4UNI on jotain mitä kaikkien pitäisi kokea, vaikkei yrittäjyys olisikaan päällimmäinen kiinnostuksen kohde. Sen aikana oppii paljon käytännön taitoja, joista on muutenkin hyötyä elämässä ja joita tuskin muualla yliopistossa oppisi.” osallistuja, 2017

Hae mukaan TÄSTÄ. Haku on auki sunnuntaihin 22.9. asti.

Etkö saanut vastausta pohtimaasi kysymykseen? Lue lisää 4UNIn verkkosivuilta tai käy vilkaisemassa kilpailun säännöt .

 

Teksti: Liisa Lehkonen & Venla Parkkila