Biotalous Bootcamp lähenee – minkä haasteen sinä haluat ratkaista?

Onko sinulla tai opiskeluporukallasi kehitteillä idea, jolla esimerkiksi vähennetään ruokahävikkiä tai energiankulutusta? Tai ehkä edistetään ravinteiden kiertoa maataloudessa tai kehitetään luontomatkailua? Biotalous Bootcamp kokoaa yhteen opiskelijat ja tutkijat, jotka haluavat muuttaa maailmaa, kehittää itseään ja viedä akateemisen osaamisensa käytäntöön. Hakuaikaa on jäljellä vielä pari päivää!

Helsinki Think Companylla on sen perustamisesta asti järjestetty Bootcamp-ideakiihdyttämöjä, joissa osallistujat pääsevät soveltamaan osaamistaan omien käytännön projektiensa ja yritysideoidensa parissa. Bootcampin ideana on tarjota intensiivinen alkusysäys idean kehittämiseen, esittämiseen ja toteuttamiseen asiantuntijoiden ja mentorien tukemana. Ensimmäiset Academic Action Bootcampit tarjosivat alustan kaikkien alojen ideoiden kehittämiseen, kun taas vuoden takaisella Health Bootcampilla ideat keskittyivät ensimmäistä kertaa rajatumman teeman, terveyden ja hyvinvoinnin, ympärille.

Biotalous on kestävää luonnonvarojen hyödyntämistä, joka ottaa ympäristön reunaehdot huomioon. Biotalous voi olla sekä uusia innovaatioita että vanhojen hyväksi havaittujen elämän- ja tuotantotapojen uusiokäyttöä.

Biotalous on kestävää luonnonvarojen hyödyntämistä, joka ottaa ympäristön reunaehdot huomioon. Biotalous voi olla sekä uusia innovaatioita että vanhojen hyväksi havaittujen elämän- ja tuotantotapojen uusiokäyttöä. Käsite valikoitui tulevan Bootcampin otsikoksi, sillä sen voidaan ajatella kattavan alleen toisiinsa linkittyviä teemoja, kuten luonnonvarojen kestävä käyttö, ympäristönsuojelu, kiertotalouden ratkaisut sekä ruoka ja maatalous. Näihin teemoihin liittyvien viheliästen ongelmien ratkaisujen kehittäminen vaatii tieteiden rajat ylittävää osaamista, ennakkoluulotonta asennetta ja vähän luovaa hulluuttakin. Toki aihepiiriin liittyviä projekteja on ennenkin kehitelty Think Companylla – kuulostaako esimerkiksi Kliffa Innovations, Finsect, Vyyhti Helsinki tai Uniforst tutuilta?


bbmatchmaking

Bootcampille hakemista varten tarvitaan vähintään kahden hengen tiimi ja alustava idea, jota kuukauden aikana halutaan lähteä kehittämään. Tiimien muodostumista varten järjestimme maaliskuun puolivälissä matchmaking-tapahtuman, jossa kaikki kiinnostuneet pääsivät kehittämään ensimmäisiä ideanpoikasia Bootcampin eri teemojen ympärille. Osallistujia oli laidasta laitaan: maatalousekonomista valtiotieteilijään ja ympäristöekologista kemistiin, ja parissa tunnissa pyöritellyt ideat liittyivät mm. jätteenlajittelun helpottamiseen ja koululaisten ruoantuotantotietouden parantamiseen.

Biotalous Bootcamp lähenee, ja hakuaikaa on jäljellä enää muutama päivä! Jos kiinnostuit nyt ja haluat vielä muodostaa tiimin, voit esimerkiksi ilmiantaa itsesi täälläTarkempia tietoja ja aikataulu löytyvät Biotalous Bootcampin sivuilta.