Dipla Dottirin pop up -hautomossa

Dottir ja Helsinki Think Company tarjoavat joka kuukausi yhdelle HTC tiimille mahdollisuuden hyödyntää pop up -toimistotilaa Temppelikadulla. Tässä kuussa tilan on ottanut haltuunsa 4UNI:sta ponnistanut Dipla. Diplalaiset kertovat kuun kuluessa upouuden startup-yrityksensä kuulumisia Helsinki Think Companyn blogissa.

DIPLADipla sai alkunsa osana Helsinki Think Companyn 4UNI-kilpailua, jossa Jenna ja Tiina-Maaria olivat jäseninä tiimissä, joka inspiroitui yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon edistämisestä yhteiskunnassa. Tiimin missioksi valikoitui käytännönläheisten digitaalisten työkalujen kehittäminen yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitteluun erilaisille organisaatioille. Dipla sai tuomareilta kannustavaa ja rohkaisevaa palautetta läpi koko kilpailun ja menestyi kilpailussa hienosti.

Kilpailun loppupuolella löysimme mukaan myös Diplan muut huipputekijät Petterin, Miikan ja Janin. Näin tiimistä ja ideasta lopulta jalostui Dipla. Tiina-Maaria on organisaatioantropologi, Jenna on sukupuolentutkimukseen perehtynyt teologian opiskelija ja Petteri tuotantotalouden insinööri. Miika ja Jani vastaavat Diplan teknisestä toteutuksesta. Yhdessä muodostamme poikkitieteellisen tiimin, joka vie akateemista asiantuntijuutta käytäntöön.

Ensimmäinen viikko Dottirin hautomolla sujui aikaansaavissa merkeissä: heti ensi töiksemme pidimme yrityksemme perustamiskokouksen ja aloitimme hoitamaan käytännön asioita. Huikeaa ajatella, että vain kuusi kuukautta ensitapaamisesta olemme jo tässä!

Yrityksenä Dipla auttaa organisaatioita (etenkin yrityksiä) rakentamaan kattavan yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelman helposti ja osaavasti digitaalisaation avustamin keinoin. Taustalla on ajatus yhteisön osallistamisen ja monimuotoisuuden strategisesta tärkeydestä. Pidämme myös tärkeänä sitä, että suunnitelman teko on helppoa ja kiinnostavaa organisaation kaikilla tasoilla, joten olemme rakentaneet työkalun, joka auttaa prosessin jokaisessa vaiheessa.

Olemme toistaiseksi hyödyntäneet hautomoa inspiroiviin yhteistyötapaamisiin ja tiimimme toiminnan tukikohtana. Yhteinen tila mahdollistaa niin intensiivisen keskittymisen yksityiskohtiin kuin räiskyvän ideoimisen. Lisäksi tilassa olemme voineet suunnitella yrityksen toimintaa ja tulevia suuntaviivoja rauhassa.

Aikomuksenamme on käyttää koko kuukausi toimistolla mahdollisimman hyvin hyödyksi tiimiytymiseen ja tietysti myös ahkeraan työntekoon! Odotamme innolla tulevia haasteita ja sitä, että pääsemme kantamaan kortemme kekoon monimuotoisemman työelämän puolesta.

Kuvan taustalla oleva to do -board on tyhjentynyt jo mukavasti!
Kuvan taustalla oleva to do -board on tyhjentynyt jo mukavasti!

Diplan aherrus #dottirhautomossa etenee ja tuottaa tulosta.

Dipla sai kutsun pitchaamaan NewCo Helsingin tapahtumaan ‘Open Pitch Session For Startup Teams’. Teimme uuden esityksen tapahtumaa varten ja käytimme apuna palkittua graafikkoamme, Juuso Salakkaa. Juuso on jo luonut meille dynaamisen ja kuvaavan logon sekä yritysilmeen.

Saimme tilaisuudesta hyvää palautetta ja kokemusta – pitchaamaan kun ei opi kuin pitchaamalla! Mukana tilaisuudessa olivat myös Think Companystä tutut Knoppi ja Kliffa. NewCo:lta olemme saaneet aiemminkin apua aloittavan yrityksen urapolulle, mm. Shareholders’ agreement -koulutuksen ja yritysneuvonnan muodossa. Suosittelemmekin kaikkia yrittäjyydestä kiinnostuneita katsomaan läpi NewCo:n ilmaiset tapahtumat ja koulutukset.

Julkaisimme samalla uudistetut nettisivumme, dipla.fi. Olemme myös aktivoituneet sosiaalisen median kanavissamme, mm. Twitterissä ja Instagramissa.

Samaan aikaan myös Diplan tuotekehitys on mennyt harppoen eteenpäin. Tällä hetkellä työstämme työkalun beta-versiota yhteistyössä yritysten kanssa ja suunnittelemme alkusyksyn lanseerausta. Etsimme edelleen kiinnostuneita yhteistyöyrityksiä, joten jos organisaatiosi tarvitsee yhdenvertaisuus- tai tasa-arvosuunnitelmaa, ole ihmeessä meihin yhteydessä (info@dipla.fi)!

 

2016-04-28 15.52.50-2
Dipla juhlisti vappua ja samalla huikeaa #dottirhautomo-kuukautta toimistolla ystävien ja tuttavien voimin.

Viimeiset päivitykset Diplalta Dottirhautomosta!

Huhtikuun käännyttyä toukokuuksi Diplan tuli aika jättää hyvästit jo kotoisaksi muuttuneelle #dottirhautomolle ja luovuttaa avain eteenpäin uudelle toimistolaiselle, Anspiritille. Kuukausi oli kaiken kaikkiaan tuottelias ja opimme paljon uutta. Saimme lyhyessä ajassa paljon aikaan ja aloittelimme neuvotteluja innostuneiden yhteistyötahojen kanssa.

Kesän aikana jatkamme sisällöntuotannon ja entistä tarmokkaamman asiakashankinnan parissa. Alkusyksystä on luvassa jännittäviä aikoja kun julkistamme vihdoin sähköisen alustamme, jonka uskomme mullistavan yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnittelun yritysmaailmassa.

Jatkossa Dipla tähtää vahvasti myös kansainvälisille markkinoille. Jo tällä hetkellä esimerkiksi EU:n direktiivit edellyttävät työelämän yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon edistämistä  jäsenvaltioiden lainsäädännön tasolla. Yritykset niin Suomessa kuin ulkomailla kohtaavat jatkossa yhä useammin moniarvoisen ja -kulttuurisen yhteiskunnan vaikutuksia omissa työyhteisöissään ja niiden kehittämistarpeissa. Yritysvastuukysymykset ovat siten erityisen tärkeitä esimerkiksi rekrytoinnissa ja henkilöstön sitouttamisessa. Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnittelusta voikin saada erinomaisen lisän yrityksen markkinointiin ja kutsuvamman maineen luomiseen.

Kiitämme Dottiria ja Think Companya kannustuksesta ja yhteisön tuesta sekä tietenkin erittäin merkittävästä kuukaudesta toimistolla. Toivottavasti näemme mahdollisimman paljon uusia ja vanhoja tuttuja niin Think Companyn kesäohjelmassa kuin muissakin tapahtumissa!  

Seuraa kulkuamme twitterissä ja instagramissa @diplafinland