Erilaiset näkökulmat synnyttävät uutta

Suomessa syntyy paljon uusia innovaatioita, joiden osalta kaupallis-juridiset seikat jäävät liian vähälle huomiolle alkuvaiheessa. Asianajotoimisto Mäkitalo Rantanen et Co Oy avustaa 4UNI –kilpailun tiimejä huomiomaan myös näitä kysymyksiä lakityöpajassa. Autamme mielellämme myös muita yliopistolähtöisiä yrityksiä, yrittäjyyttä ja innovaatioita. Vieraskirjoittajamme Marja Hohti kertoo kokemuksistaan startup-yritysten kanssa työskentelystä.

4UNI- ratkaisukilpailu on loistava esimerkki uudenlaisesta toimintatavasta, jossa erilaisten osaajien törmäyttämisellä on mahdollista synnyttää uutta. Aikaisemmin työskennellessäni Aalto-yliopistossa tuin mm. yrityshautomotoimintaa. Tämä työ oli kaikkien parasta aikaisemmassa tehtävässäni, sillä opiskelijoilla ja tutkijoilla on loistavia ideoita, miten uutta yhteiskuntaa voidaan rakentaa paremmaksi, palveluja kehittää ja innovoida uutta.

Uskonkin toimintamalliin, jossa tehdään töitä yli osasto- ja osaamisaluerajojen. Innovoimme kahden eri osaamisalueelta olevan työkaverini kanssa Rovion Entertainment Oy:n ensimmäisen työsuhdekeksinnön, jolle haettiin suojaa Yhdysvalloissa.

Osallistuin myös Googlen järjestämään Innovation Jam -työpajaan, joka muistuttaa idealtaan hitusen 4UNI-kilpailua. Innovation Jam -työpajassa keksimme eritaustaisten ihmisten kanssa ratkaisuja ja ideoita annettuihin haasteisiin. Jaoimme lopputulokset kaikkien osallistujien kesken ja kehitimme niitä vielä isommalla ryhmällä. Erilaisten taustojen ja vahvuuksien tuominen mukaan ideointiin synnyttää uusia innovaatiota ja opettaa meitä muuttamaan omia ajatusrakenteitamme.

Olemme yksi Tekesin innovaatioseteli -rahoituksen palveluntarjoajista  Lisätietoa tähän liittyvistä palveluistamme löytää nettisivuiltamme. Tutustutaan 4UNI-ratkaisukilpailussa, lakityöpajassa ja meihin voi muutenkin olla yhteydessä vaikka innovaatiosetelin hakemisessa tai missä tahansa muussa oikeudellisessa kysymyksessä. Olemme SLUSHin key partner ja löydät meidät hallista 6 osastolta 6C.8.

4UNI-ratkaisukilpailun yhteistyökumppani Mäkitalo ratkaisee yritysasiakkaidensa liiketoimintahaasteita useilla toimialoilla ja asiantuntemuksen osa-alueilla.