Location

Pietari Kalmin katu 5
Pietari Kalmin katu 5, Helsinki

Date

11 Nov 2019

Time

17:00 - 19:00

Ilmastokriisi: Suuntana sukupuutto (ja mitä sille pitäisi tehdä)

Järjestäjä: Elokapina / Extinction Rebellion

Kaikki, mitä rakastamme, on suuressa vaarassa.

Planeettamme on ekologisessa kriisissä. Kuudes sukupuuttoaalto on käynnissä. Tutkijoiden mukaan on mahdollista, että arvaamattoman ilmastokatastrofin aikakausi on jo alkanut. Kyseessä on ennennäkemätön globaali hätätilanne.

Kansainvälinen hallitustenvälinen ilmastopaneeli, IPCC, kokoontui ensimmäisen kerran vuonna 1990. Sen jälkeen hiilidioksidipäästöt ovat kasvaneet 65 %:lla. Ilmasto jatkaa lämpenemistään. Havaitsemme ilmastokatastrofin merkkejä: tappavia metsäpaloja, tuhoisia hirmumyrskyjä, ennennäkemättömiä lämpöaaltoja ja äärimmäistä kuivuutta. Edessämme on vielä pahempaa.

Tuoreet IPCC- ja IPBES-raportit osoittavat, että nykyinen suuntamme on katastrofaalinen. Tutkijat puhuvat nyt avoimesti ilmastonmuutoksesta “uhkana olemassaolomme jatkumiselle”.

Mihin planeettamme on matkalla, jos emme toimi heti? Tarjoamme tietoa tilanteesta ja ilmastoahdistuspsykologian valossa ratkaisuja, jotka pohjaavat kansanliikkeiden tutkimukseen.

Sukupuuttopuhe on inspiroinut jo tuhansia ympäri maailmaa aktivoitumaan ilmastotoimintaan. Tule kuulemaan puhe, jota et unohda! Osallistuminen ei vaadi ennakkotietoa, maksa mitään tai sido mihinkään. Vaarana on ainoastaan voimaantuminen.

Osallistujamäärä: 25-40