Alkuvuoden jatkorekrytoinnilla Helsinki Think Company on täydentänyt rivistöään. Syksyn kaartiin on lisätty seitsemän uutta tulokasta. Keitä he ovat, mitä he tekevät ja mihin he uskovat? Nykäistään hihasta.

Tervehdys! Kuka olet?

Olen A-K, Anna-Katri Kulmala, toisen vuoden journalistiopiskelija Tampereen yliopistolta. Mielenkiintoni ja noppien suorittaminen on kuitenkin suuntautunut vahvasti ympäristöpolitiikan ja hallintotieteiden puolelle. Erikoistun opinnoissani ympäristöjournalismiin ja arktiseen alueeseen. Aloitin työt Helsinki Think Companyn keskustakampuksen tiimissä.

Mitä teet, kun et ole töissä?

Vaikka nautin suunnattomasti uuden oppimisesta, ei koulu ole tällä hetkellä pääväylä tiedon valtateillä. Olen osana kolmen hengen tiimiä perustamassa uutta biomateriaalialan startupia Caracara Collectivea. Uutta oppii ihanan laajasti ja monipuolisesti! Toteutan itseäni myös WWF-nuorissa ja erilaisissa ympäristöaktivismi-prokkiksissa.

Mikä inspiroi juuri nyt?

Vastapainoksi tarvitsen aimo annoksen aikaa ystävien ja rakkaiden harrastusten parissa. Balanssin reseptinä toimii luonnon, joogan ja viinilasillisen pyhä kolminaisuus. Kun tähän yhdistyy naurua, musiikkia, runoja, surffia, vähän palo santon polttelua ja satunnainen tutkimusmatka niin hyvä tulee. Pentti Linkola ja uusi superhyvä aamusmoothie ovat myös lähellä sydäntä!

Mikä on elämäsi motto?

Pari mulle rakasta hokemaa ovat “Don’t worry – everything is out of control” ja “Love & Light”.

Tervehdys! Kuka olet?

Olen Sari Kivijärvi, viittä vaille sosiologian maisteriopiskelija Helsingin yliopistolta. Painopisteenäni ovat yhteiskunnalliset liikkeet. Punkista siinneenä olen päässyt läheltä tutustumaan myös muutaman erilaisen yhteiskunnallisen liikkeen toimintaan. Aloitin työskentelyn jo tutuksi tulleella keskustakampuksella. Tämän kevään Mutiny-kiihdyttämössämme toimin ensisijaisesti sisällöntuottajana.

Mitä teet, kun et ole töissä?

Opiskelen, mutta aina on jokin sivuprojekti meneillään. Äskettäin ryhdyin kaverini Socks and Ballerinas -bändin manageriksi, koska mathrock iskee ja heillä on kova tarve esiintyä. Taitavat ekspatit eivät vielä tunne Suomen musiikkikuvioita ja heidät löytää toistaiseksi vain Soundcloudin hausta.

Mikä inspiroi nyt?

Innostuin huovutuksesta joulun alla, pari rintakorua on vielä tehtävälistalla. Kävin myös jokin aika sitten viikonlopun mittaisella käsilläseisontakurssilla, koska olen aina halunnut seisoa käsilläni. Se tekee hyvää verenkierrolle ja ryhdille ja on vaan ihan sairaan siisti taito! Harjoittelen aluksi vasten seinää, josta irrotan jalat. Vähitellen oivaltaa olennaisia tasapainoilutekniikoita.

Mikä on elämäsi motto?

“Sateen jälkeen paistaa aina aurinko” tai vastaavasti “elämä kantaa”. Tapahtuu mitä tahansa, elämässä itsessään on myös suojaavaa voimaa, joka tuo mahdollisuuksia ja positiivisia asioita. Sitten on vaan oltava “Carpe diem” jos on varaa olla elävä klisee.


Tervehdys! Kuka olet?

Moikka! Olen Jonas Simberg, seikkailuhenkinen opiskelija Lauttasaaresta. Tällä hetkellä opiskelen kansainvälistä liiketaloutta, pääaineenani markkinointi. Taustalta löytyy monipuolisesti opiskelua ja työtä liikunta-, terveys- ja matkailualalta. Työskentelen Meilahden tiimissä.

Mitä teet, kun et ole töissä?

Tykkään kokeilla eri lajeja! Viime vuodet olen harrastanut paljon luonnonläheisiä aktiviteetteja, kuten esim. patikointia, surffausta ja sukellusta maailman eri kolkissa. Slacklining (nuorallakävely) on myös hupaisaa hommaa! Mielelläni myös valokuvailen luonnossa ja reissussa mitä ihmeellisimpiä tilanteita, kulttuuria, eläimiä ja ihmisiä.

Mikä inspiroi nyt?

Juuri nyt minua inspiroivat ympärilläni olevat uteliaat, luovat ja rohkeat henkilöt, jotka yrittävät ratkoa haasteita sekä pienesti että isosti omalla tyylillään! Samaan aikaan tarttuu tekemisen meininki, josta voi ammentaa oppia omaan kehittymiseen. Sitruuna-lakritsijäätelö inspiroi myös!

Mikä on elämäsi motto?

Klassinen ja kulunut, mutta aina yhtä osuva “Don’t judge a book by its cover” voisi olla yksi niistä. Uskon että kaikilta löytyy pinnan alta niitä kiehtovia puolia, jotka sytyttävät ja opettavat toista jollain tavalla, kunhan ensin tutustuu!

Tervehdys! Kuka olet?

Moikka moi! Olen Zahra Alimy, ensimmäisen vuoden opiskelija Stadin lääkiksessä ja mukana Meilahden ‎tiimissä. Ennen opintojen alkamista käytin aikani ja energiani järjestöhommien parissa, matkusteluun ‎ja matkustelusta unelmoimiseen.‎

Mitä teet, kun et ole töissä?

Jos en ole töissä tai pänttäämässä anatomiaa kirjastossa, minut luultavasti löytää perheeni ja ‎ystävieni seurasta tai sitten tenniksen, nyrkkeilyn tai amatöörivalokuvaamisen parista.

Mikä inspiroi juuri nyt?

Itämainen musiikki, kansainvälisyys ja uudet seikkailut. Lisäksi inspiroi ajatus siitä, että pääsen koulutuksen kautta ‎hyödyntämään kerryttämääni tietoa ja tuomaan helpotusta kanssaihmisten arkeen. 

Mikä on elämäsi motto?

Elämä on niin lyhyt ja hauras, että siitä kuuluu nauttia täysillä, eikä vastoinkäymisistä saa lannistua. Epäonnistumisten sattuessa aika parantaa haavat ja jos yöllä harmittaa, aamulla ajatus kulkee jo selkeämmin.

Tervehdys! Kuka olet?

Moikka! Olen Venla Parkkila, 22-vuotias helsinkiläistynyt savolainen. Olen hyödyntänyt akateemista vapautta valitsemalla kursseja genetiikasta koodaamiseen, mutta pääaineenani opiskelen ensimmäistä vuotta kemiaa. Think Companylla työskentelen Kumpulan tiimissä.

Mitä teet, kun et ole töissä?

Rakastan lukemista, ruuanlaittoa ja livemusaa. Tällä hetkellä metsästän myös Helsingin parasta aamupalaa ja yritän herätellä unohtunutta uintiharrastusta.

Mikä inspiroi nyt?

Uudessa työssä minua inspiroi ennen kaikkea mahtava yhteisö ja sen rakentaminen. Olen tavannut Think Companylla poikkeuksetta pelkästään hyviä tyyppejä ja toivon, että mahdollisimman moni muukin voisi kokea toiminnan omakseen.

Mikä on elämäsi motto?

Yläasteella huonettani koristi superkliseinen sisustustaulu tekstillä “Happiness is not a destination, it is a way of life”. Kaikessa karmeudessaan sisustuselementti toimi hyvänä muistutuksena siitä, miten kaiken kiireen keskellä olisi tärkeää muistaa arvostaa myös niitä juttuja, jotka on hyvin just nyt.

Tervehdys! Kuka olet?

Olen Anna Allén, minut tapaa yleensä Think Companyn keskustan toimipisteestä, jossa olen mukana sekä Think Companyn että Tiedekulman tiimeissä.

Mitä teet, kun et ole töissä?

Olen vuoden alussa aloittanut juoksemaan pitkän tauon jälkeen. Keväämmällä tulen vetämään myös polkujuoksuryhmää ja kesällä on edessä tunturipuolikas, eli puolimaraton Pyhätunturilla.

Mikä inspiroi nyt?

Rehellisyys inspiroi nyt ja aina. Kaikki hyvä alkaa rehellisyydestä itseään kohtaan, siitä miltä tuntuu ja mikä on tärkeää, sekä rohkeudesta tuoda ne omat jutut esille.

Mikä on elämäsi motto?

“Rakasta ihmisiä ja käytä esineitä”. Pyrin kohtaamaan ihmiset aina ensisijassa ihmisinä, riippumatta siitä onko kyse lyhyestä asiakaspalvelutilanteesta, työkaverista tai läheisemmästä ihmissuhteesta.

Tervehdys! Kuka olet?

Moikka! Olen Isa Yang, opiskelen ensimmäistä vuotta matemaattisia tieteitä pääaineeni tilastotiede. Opinnot ja opiskelijaelämä ovat tuntuneet tosi hyvältä jo alusta saakka. Mahtavaa päästä nyt kokemaan uusia haasteita Think Companyn kautta! Toimin Kumpulan pisteellä ja olen hypännyt ensimmäiseen projektiini Mutiny-kiihdyttämöön, jossa vaikutan tiimien ja ohjelmasisällön parissa. 

Mitä teet, kun et ole töissä?

Rakastan taidetta, lempilapsenani kuvataide. Tykkään kierrellä museoissa ja nautin myös itse käsillä tekemisestä. Teen seinämaalauksia ja tauluja tilauksesta, mikä on ollut hyvää vastapainoa opinnoille myös viimeisimmän tenttiviikon aikana. Muihin mielipuuhiini lukeutuvat leipominen, urheilu ja laatuaika läheisten kanssa.

Mikä inspiroi juuri nyt?

Just nyt iso otsikko elämässäni on itseni kehittäminen ja sitä kautta tuleminen paremmaksi ihmiseksi, niin yksilönä kuin yhteisön jäsenenä.

Mikä on elämäsi motto?

“Energy flows where attention goes”.  Pyrin keskittämään huomioni elämässäni todella arvostamiini asioihin, kuten ihmissuhteisiin ja unelmiin jättäen muun taakse.

Tervetuloa tiloihimme tutustumaan tiimiläisiimme!

Teksti: Sari Kivijärvi

Kuvat: Jenny Mujunen