Helsinki Think Companyn hallitus edistää akateemista yrittäjyyttä ja toimii Helsingin yliopiston yrittäjyysyhteisönä tuoden yhteen yrittäjämäisestä tekemisestä kiinnostuneita korkeakouluopiskelijoita ja tutkijoita sekä järjestäen ohjelmia, työpajoja ja tapahtumia.

Riia Ranta, puheenjohtaja

Kuka olet? Riia, yrittäjä sekä politiikan ja organisaatioiden tutkimuksen satunnainen opiskelija Helsingin yliopistosta.

Mistä sinut tunnetaan? Mistä ei tunneta? Tunnetaan meemien suurkulutuksesta, Noccon juomisesta, tamperelaisuudesta ja Slack-muistuttelusta. Ei tunneta hyvästä suuntavaistosta.

Mikä yrittäjyydessä kiinnostaa? Yrittäjyydessä mahtavinta on vapaus tehdä juuri sitä mitä haluaa ja sen kautta myös auttaa muita. Yrittäjänä on täydessä vastuussa yrityksen riskeistä ja onnistumisesta, mikä tekeekin siitä niin kiehtovaa, sillä onnistuminen on kiinni omasta tekemisestä ja motivaatiosta.

Paras oivallus, jonka olet tehnyt viime aikoina? E-sportsin seuraaminen on uusi ja hauska tuttavuus!

Paras tapa tulla mukaan Think Company -yhteisöön? Otamme kaikki avosylin vastaan, joten meille voi rohkeasti tulla juttelemaan milloin vain. Huhtikuun alussa myös järjestämme kaikille avoimen tapahtuman, jossa vietämme iltaa rennoissa merkeissä. Pistä Facebook seurantaan, ettet missaa mitään!

Tuuli Saukkonen, varapuheenjohtaja

Kuka olet? Tuuli, viestinnän ensimmäisen vuoden maisteriopiskelija Helsingin yliopistosta.

Mistä sinut tunnetaan? Mistä ei tunneta? Tunnetaan alituisesta huseeraamisesta ja kaitsemattomista tanssijaloista. Ei tunneta aina ajallaan olemisesta.

Mikä yrittäjyydessä kiinnostaa? Yrittäjyydessä kiinnostaa mahdollisuus vaikuttaa maailmaan omaehtoisesti: moni asia voidaan tehdä paremmin, reilummin tai kestävämmin ja yrittäjyys on mainio tapa siihen.

Paras oivallus, jonka olet tehnyt viime aikoina? Avantouinti on kivaa – niin sanotusti pärisee!

Paras tapa tulla mukaan Think Company -yhteisöön? Tule käymään toimipisteissämme tai laita viestiä missä tahansa kanavassa. Ota myös seurantaan Helsinki Think Companyn some-kanavat ja liity postituslistalle, niin kuulet tapahtumistamme ensimmäisenä!

Joni Arola, taloudenhoitaja

Kuka olet? Joni, politiikan ja viestinnän ensimmäisen vuoden opiskelija sekä kolmannen vuoden opiskelija Åbo Akademin kauppakorkeakoulussa (it’s a long story).

Mistä sinut tunnetaan? Mistä ei tunneta? Tunnetaan elämänhallintataitojen puutteesta, ikuisena fuksina olemisesta, kasvojen ilmeiden teatraalisuudesta ja samma på svenska. Mua ei tunneta hyvänä sanomaan “ei” asioille.

Mikä yrittäjyydessä kiinnostaa? Yrittäjyydessä mua kiinnostaa sen mahdollisuudet luoda ratkaisuja yhteiskunnallisiin ja sosiaalisiin ongelmiin, joita tulee pohdittua melkoisesti valtiotieteellisessä. Lisäksi yrittäjyyteen liittyvä vapaus ja vastuu saada asioita tapahtumaan itse kiinnostaa.

Paras oivallus, jonka olet tehnyt viime aikoina? Viherkasveja ei voi ikinä olla liikaa!

Mikä on paras tapa tulla mukaan Think Company -yhteisöön? Mä päädyin mukaan Helsinki Think Company-yhteisöön 4UNI-kisan myötä. Mukaan pääseminen oli helppoa, koska yhteisön jäsenet on avoimia ja aidosti innokkaita tutustuttamaan meidän toimintaan. Ainoa, mitä tarvitaan, on mielenkiintoa sekä halua viedä omaa osaamista käytäntöön. Toivottavasti nähdään meidän tapahtumissa tai toimipisteillä!

Sini Korja, yhteisövastaava

Kuka olet? Sini, oppimisesta, yhteisön voimasta ja kiipeilystä villiintynyt kasvatustieteilijä (yleinen ja aikuiskasvatustiede).

Mistä sinut tunnetaan? Mistä ei tunneta? Tunnetaan nopeudesta – kaikilla tasoilla mitä keksit (U/M? – ei varmuutta). Tunnetaan myös rakkaudesta lattareihin, ideavalmiudesta ja avoimuudesta. Ei tunneta normaalista puhenopeudesta.

Mikä yrittäjyydessä kiinnostaa? Mua kiinnostaa tapa oppia tekemällä ja tehdä siinä samalla jotain yhteiskunnallisesti vaikuttavaa. Tykkään siitä asenneilmapiiristä, että voi itse kehittää sitä, missä näkee ongelmakohdan. Pidän myös avoimuudesta uusille, maailmaa ehkä joku päivä muuttaville, ideoille!

Paras oivallus, jonka olet tehnyt viime aikoina? Mun elämänlaatu paranee 110% kun polkupyöräkeli alkaa. Oon myös kokenut Tuulin kanssa saman maailmankuvan muuttumisen avantouinnin suhteen.

Mikä on paras tapa tulla mukaan Think Company -yhteisöön? Ehdottomasti osallistumalla meidän uusille yhteisön jäsenille tarkoitettuun kuukausittaiseen tapahtumaan (stay tuned…), Friday Fundayhyn tai muihin ohjelmiimme. Saa myös kävellä sisään meidän tiloihin perustiistaina ja alkaa juttelemaan (tai jos näet meitä jossain muualla).

Tuomas Kulmala, sihteeri

Kuka olet? Tuomas, sivutoiminen yrittäjä, jolla suuri halu tehdä maailmasta edes vähän parempi paikka. Saattaa bongata myös Aalto-yliopistolta, jossa opiskelen toista vuotta sähkötekniikkaa ja elektroniikkaa.

Mistä sinut tunnetaan? Mistä ei tunneta? Tunnetaan meren ja kaikkeen siihen liittyvän fiilistelystä, hymystä ja pakottavasta halusta tutustua uusiin ihmisiin. Ei tunneta himmailusta tanssilattialla.

Mikä yrittäjyydessä kiinnostaa? Sosiaalisesti ja yhteiskunnallisesti merkittävien ongelmien ratkaiseminen on lähellä sydäntäni. Kestävä yrittäjyys on yksi askel kohti kestävämpää tulevaisuutta, jota haluan olla rakentamassa.

Paras oivallus, jonka olet tehnyt viime aikoina? On parempi syödä ennakkoon kuin jälkikäteen.

Mikä on paras tapa tulla mukaan Think Company -yhteisöön? Lähdin puolivahingossa mukaan 4UNI-ratkaisukilpailuun, joka veikin sitten täysin mukanaan. Se on siisteintä mitä olen tähän mennessä päässyt yliopistolla tekemään. Tapahtumien ja ohjelmien kautta pääsee kehittymään ja oppimaan paljon uutta sekä tutustumaan huikeisiin uusiin tyyppeihin.

Sara Järvinen, hallituksen jäsen

Kuka olet? Sara, teologian opiskelija ja get shit done -tehomuija! Mun intohimoja on koulutus, pelaaminen ja kaikki marttailu!

Mistä sinut tunnetaan? Mistä ei tunneta? Peli-intoilijana, e-sports-harrastajana ja nolojen tilanteiden asiantuntijana (näitä on paljon!). Myös vessahuumorista! Ei tunneta himourheilusta tai spontaanista lenkkeilystä.

Mikä yrittäjyydessä kiinnostaa? Yrittäjyydessä kiinnostaa mahdollisuus muokata maailmaa ympärillään vauhdilla. Luoda asioita, jotka hyödyttävät monia ihmisiä nopeasti. Toisaalta myös näyttää ihmisille, että teologi voi olla myös yrittäjä.

Paras oivallus, jonka olet tehnyt viime aikoina? Jooga on parasta liikuntaa! Suosittelen kaikille!

Mikä on paras tapa tulla mukaan Think Company -yhteisöön? Mä itse löysin Think Companylle seuraamalla ystäviä, jotka teki musta jatkuvasti mielettömän siistejä juttuja. Musta mukaan pääsee parhaiten sillä, että kysyy et “voinko tulla johonkin apukäsiksi?” Ja siitä se sitten lähtee!

Kare Oja, yrittäjyysyhteisövastaava

Kuka olet? Kare, ensimmäisen vuoden politiikan ja viestinnän opiskelija, yrittäjä- ja joukkueurheilutaustainen kaveri, joka innostui isosti heti ensikuulemalta Helsinki Think Companysta.

Mistä sinut tunnetaan? Mistä ei tunneta? Mut tunnetaan huumorin ja positiivisuuden kautta elämää katsovasta asenteesta. Pidän ympärilläni olevat ihmiset varpaillaan heittämällä (enemmän tai vähemmän koko ajan) huulta. Minua ei tunneta hyvästä käsialasta tai uimataidosta.

Mikä yrittäjyydessä kiinnostaa? Mua yrittäjyydessä kiinnostaa vapaus tehdä omalla tavalla. Vapaus tuo mukanaan vastuun, mikä innostaa tekemään asiat niin hyvin kuin mahdollista. Yrittäjyys on mielestäni myös moottori paremman tulevaisuuden luomiselle.

Paras oivallus, jonka olet tehnyt viime aikoina? Buffet on paras lounasvaihtoehto silloin, kun on aikaa pitää muutaman tunnin ruokalepo. Arkipäivisin on usein parempi tyytyä syömään kevyesti.

Mikä on paras tapa tulla mukaan Think Company -yhteisöön? Tapoja on monenlaisia, joten kukin voi valita mieleisensä. Mulle voi laittaa aina viestiä, jos tulee kysymyksiä Think Companyn toiminnasta, tai jos mut näkee kulkemassa kampuksella niin ehdottomasti saa tulla nykäisemään hihasta. Hyvä tapa tietenkin on tulla käymään meidän työtiloissa, joita on jokaisella yliopiston kampuksella!

Katariina Tonttila, hallituksen jäsen

Kuka olet? Katariina, paremmin tunnetaan nimellä Kassu, toisen vuoden sosiaalitieteiden opiskelija Helsingin Yliopistossa.

Mistä sinut tunnetaan? Mistä ei tunneta? Minut tunnetaan seikkailuista, leveästä hymystä, stadin nopeimmasta kävelystä, alituisesta piirtelystä, karaokessa keikaroinnista ja intohimoisista väittelyistä. Ei tunneta pilviä hipovan pitkänä.

Mikä yrittäjyydessä kiinnostaa? Yrittäjyys on monipuolinen keino viedä omia ideoita käytäntöön ja tarjoaa siten kaltaiselleni uteliaalle ihmiselle loputtomasti vaihtelua, haasteita ja mahdollisuuksia oppia.

Paras oivallus, jonka olet tehnyt viime aikoina? Nauraminen parantaa luovuutta!

Mikä on paras tapa tulla mukaan Think Company -yhteisöön? Tule rohkeasti käymään sinua kiinnostavassa Helsinki Think Companyn tapahtumassa ja jututa meitä paikalla olevia tyyppejä. Innostutaan ja ideoidaan yhdessä!

Teksti: Tuuli Saukkonen
Kuvat: Jenny Mujunen