Opiskelen – siis yritän?

Syyskuun puolivälissä FallUp kokoaa pääkaupunkiseudun opiskelijat yhteen yrittäjyyden merkeissä. Tiistaina 15.9. järjestettävä FallUp on Suomen historian suurin yrittäjyystapahtuma opiskelijoille. Tapahtuman takana on Helsinki Think Companyn naapuri Aaltoes, joka on Aalto-yliopiston yhteydessä toimiva yrittäjyysyhteisö.

fallup

Idea FallUpin järjestämisestä syntyi viime kevättalvella. Aaltoes:ssä pohdittiin, että Suomessa tarvittaisiin nyt konkreettisia tekoja opiskelijoiden yrittäjyyden edistämiseksi. Perinteinen vientiteollisuus ei näytä elpymisen merkkejä ja tulevaisuus nojaa uusiin pieniin yrityksiin. Siksi on tärkeää, että myös opiskelijat näkevät yrittämisen mahdollisena uravaihtoehtona, kokeilevat rohkeasti yritysten perustamista, eivätkä pelkää epäonnistumista.

Musiikkitalossa järjestettävä FallUp tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden tutustua sekä pieniin startup-yrityksiin, että suuriin firmoihin. FallUp on hieno tilaisuus keskustella yritysedustajien kanssa ja kysellä yrittäjyydessä askarruttavia kysymyksiä. Paikalla on myös inspiroivia puhujia: peliyhtiö Supercellin perustaja Ilkka Paananen, ohjelmistoyritys GoodSignin perustaja Taija Engman, sekä nuoria yrittäjiä, jotka jakavat paneelikeskustelussa ajatuksiaan siitä, millaista on perustaa yritys jo opiskeluaikana.

FallUpia järjestettäessä pidettiin heti alusta asti tärkeänä markkinoida tapahtumaa kaikille pääkaupunkiseudun korkeakouluopiskelijoille. Startup-yritykset liitetään yleensä IT-alaan ja moni startupeista ponnistaakin teknologian parista. Kaikkien alojen osaajia kuitenkin tarvitaan ja on tärkeää, että eri alojen osaajat pohtivat kuinka omaa osaamista voisi hyödyntää yrittämisessä. Näihin kysymyksiin FallUp haluaa tarjota opiskelijoille vastauksia.

Tapahtuma huipentuu Suomen opiskelijaskenen suurimpiin bileisiin Teurastamolla: FallUp Connect – The Afterparty. Älä missaa yhtä syksyn suurimmista ja mieleenpainuvimmista tapahtumista!

Fallup.fi
Facebook

Teksti: Aaltoes.