Miten optimoida kallomurtumia diagnosoivan ohjelmiston käyttöliittymää? Mitä standardeja liittyy terveysteknologiaan? Miten madaltaa digitaalisten palveluiden käyttöönottokynnystä? AIKO-terveysteknologiatyöpajassa opiskelijat vastasivat kolmen terveysalan start-upin asettamiin käytännön haasteisiin ja kehittivät niihin uusia ratkaisuja.

AIKO järjestettiin Terkko Health Hubissa 23.-24.3.2018 yhteistyössä Metropolia– ja Laurea-ammattikorkeakoulujen sekä Upgradedin kanssa. Haasteet asettivat Coach4Pro, Disior Analytics ja Medigoo. Työpaja järjestettiin osana Uudenmaan Liiton rahoittamaa Pilotit Pyörimään -hanketta.

Coach4Pro

Coach4Pro on kaiken sisältävä valmennusohjelma, joka auttaa urheilu-, fitness- ja hyvinvointivalmentajia kehittämään sekä valmennustulostaan että liiketoimintaansa. Coach4Pron avulla valmentajat voivat keskittyä valmentamiseen ja parantaa palveuidensa saatavuutta ja kohdennusta.

Mutta miten madaltaa uuden, digitaalisen terveyspalvelun käyttöönottokynnystä? Coach4Pron haasteessa opiskelijat osallistuivat digitaalisten palveluiden käytettävyyden kehittämiseen. Osallistujat toivat haasteesen asiantuntijuutensa käyttäjinä ja tuottivat Coach4Prolle toimenpide-ehdotuksia palvelun kehittämisen tueksi.

Disior

Disior Analytics luo matemaattiseen mallintamiseen perustuvia ohjelmistoja luunmurtumien diagnosointiin ja hoidon optimointiin.

Aikossa tämän teeman osallistujat testasivat Disiorin luomaa ohjelmistoa, jolla diagnosoidaan kallonmurtumia 3D-mallinnosten avulla. Opiskelijat pääsivät tutustumaan lähietäisyydeltä siihen, miten käyttöön päätyviä ohjelmistoja kehitetään ja tekivät omia, luovia kehitysehdotuksiaan ohjelmiston käyttöliittymän optimointiin.

Medigoo

Medigoo tarjoaa Euroopan laajimman valikoiman terveyteen liittyviä  kotitestejä.

Medigoon parissa opiskelijat perehtyivät terveysalan laitteiden ja tuotteiden laadunhallinnan standardointiin. Standardit määrittävät oleelliset suunnittelun ja tuotannon hyvät käytännöt. Alalla standardien tuntemus on tärkeää ja haasteeseen osallistujat kartuttivat omaa kokemustaan terveysalan tuotteistamisen parissa käytännön esimerkin avulla.