PsyHack-haastekilpailu 15.–17.3.2019

Säännöllinen palkkapussi ja turvattu tulevaisuus eivät enää riitä, vaan yhä useampi työntekijä toivoo, että työssä käytetty aika tuntuu mielekkäältä. Mutta samalla kun kaipuumme työn merkityksellisyyteen kasvaa, kasvavat myös työnantajien asettamat vaatimukset.

Mediassa työn monikasvoisista haasteista keskustellaan aktiivisesti, mutta miten tuoda keskusteltu ja ratkaisut lehtien palstoilta johtoryhmiin? Miten luoda työyhteisöön sellainen luottamus, jossa stigmatisoiviakin aiheita voidaan käsitellä avoimesti? Miten luoda kestäviä elämäntapoja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kasvattamiseksi? Entä ovatko nykyteknologiat haitta vai hyöty työyhteisön hyvinvoinnille?

Helsinki Think Companyn ja Unisportin järjestämässä PsyHack-haastekilpailussa päästiin pureutumaan näihin kysymyksiin psykologisen tietotaidon keinoin. Suomen ensimmäinen psykologiahaastekilpailu kokosi Terkko Health Hubiin 15.–17. maaliskuuta 12 tiimiä kehittämään ainutlaatuisia ratkaisuja yhteistyöorganisaatioiden asettamiin haasteisiin.

Psykalainen, koodari, biologi, tradenomi? Innostaja, ideoija, sääntöjen rikkoja vai pilkunviilaaja?

Toista kertaa järjestettävä PsyHack on Suomen ensimmäinen psykologian hackathon, jonka missiona on tuottaa konkreettisia ratkaisuja työelämän niin liiketaloudellisiin kuin yhteisö- ja yksilötason haasteisiin. Psykologian alan asiantuntija tai ei, haasteeseen pystyi hakemaan kuka tahansa aiheesta kiinnostunut, olit sitten opiskelija, tutkija, psykologisen tiedon ammattilainen tai työelämässä kokenut.

Kilpailu jakautui kahteen eri haasteeseen. Mukaan oli mahdollista hakea valmiin tiimin kanssa tai yksilönä. Me kokosimme yksilöinä hakeneet monitieteisiksi tiimeiksi ja ohjasimme viikonlopun aikana osallistujatiimeja kohti konkreettisia ratkaisukonsepteja. 

HAASTEET

Työn merkityksellisyys: Haluatko löytää siltoja työnantajayrityksen liiketoiminnallisia hyötyjen ja työntekijän motivaatioon vaikuttavien osatekijöiden välille? Tämä haaste on sinua varten.

Elämäntapojen voima: Jos haluat haastaa itseäsi tiukkaan pohdintaan hyvinvoinnista ja ammentaa ratkaisuja psykologisen tiedon ytimestä, tämä haaste on sinulle.

Kilpailuviikonloppu huipentui sunnuntain finaaliin, jossa tiimit pääsivät lavalle esittelemään ideansa niin tuomaristolle kuin yleisölle. Kärkikahinoihin päästäkseen oli tiimin pystyttävä luomaan innovatiivinen, toteuttamiskelpoinen ja todelliseen ongelmaan vastaava ratkaisu. Kolmelle parhaalle tiimille oli kilpailussa luvassa tunnustusta ja palkintoja. Voittajatiimit saivat jaetusti 1000 euroa idean jatkokehitystä varten ja UniSport tarjosi voittajille vuoden kausikortit.

PsyHack tarjosi ainutlaatuisen mahdollisuuden soveltaa hackathoneista tuttuja työtapoja, kuten muotoiluajattelua ja yhteiskehittämistä, psykologian alan haasteisiin. Uusien näkökulmien ja taitojen lisäksi kerrytti kiinnostavia kontakteja kumppaneista ja muista osallistujista!

Lue lisää tapahtumasta blogissamme: https://thinkcompany.fi/psyhack-2019-tuotti-ratkaisuja-tyoelaman-ja-hyvinvoinnin-haasteisiin/

AIKATAULU

PE 3.3.
Hakuaika päättyy
PE 15.3. 18:30–22, Terkko Health Hub
Haasteiden esittely ja tiimien jako.
LA 16.3. 9–21, Terkko Health Hub
Ongelmat & Ratkaisut -työpaja.
SU 17.3. 9–13, Terkko Health Hub
Brunssi ja työpaja.
SU 17.3. 14.00, Terkko Health Hub
FINAALI

PsyHack sosiaalisessa mediassa

TOTEUTTAMASSA