Tervetuloa Hel<3Dev Avoimen datan avoimeen konttoriin!

Oletko jo tutustunut avoimeen dataan? Avoin data on yksi keskeisimpiä raaka-aineita uusille innovatiivisille palveluille ja vahvasti osa digitalisaatiota. Helsingin kaupunki on sitoutunut avamaan julkisia tietovarantojaan avoimena datana kenen tahansa vapaasti hyödynnettäväksi www.hri.fi -palvelun kautta yhdessä Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kanssa.

“Avoin data on yksi keskeisimpiä raaka-aineita uusille innovatiivisille palveluille ja vahvasti osa digitalisaatiota.”

Mutta mitä avoin data ja Helsingin toiminta käytännössä tarkoittavat ja mahdollistavat?

Helsinki Think Companyn Vuorikadun tiloissa järjestetään parittomien viikkojen torstaisin klo 15-18 Helsinki Loves Developers Avoimen datan avoimen konttori Helsingin kaupungin avoimen datan väen toimesta. Tilaisuus on avoin kaikille avoimen ja älykkään kaupungin rakentamisesta kiinnostuneille.

Haluatko tietää, mitä dataa kaupunki on jo avannut tai aikeissa avata? Tai miten avointa dataa on hyödynnetty erilaisissa sovelluksissa? Onko sinulla erityisiä tietotarpeita, joissa kaupunki mahdollisesti voisi auttaa? Tai kiinnostaisiko tutustua kaupungin kumppanikoodareiden työhön? Vai oletko vain yleisemmin kiinnostunut avoimuudesta?

Noin kerran kuukaudessa avokonttorissa käsitellään jotain ajankohtaista teemaa, jolloin paikalla on myös aiheen asiantuntijoita kaupungin puolelta. Osa avokonttoreista pidetään ilman varsinaista ohjelmaa, jolloin osallistujat voivat vapaammin tutustua ja keskustella ajankohtaisista, itseään kiinnostavista asioista. Otamme myös mielellämme vastaan teematoiveita ja muita ehdotuksia avokonttorien sisällöstä.

Kevään aikana olemme ehtineet jo käsitellä avoimen datan vinkkelistä mm. kaupungin julkisten tilojen käytön tehostamista, kaupungille tulevaa palautetta sekä pysäköintidataa – näistä tapahtumista löytyy mainiot koosteet HRI:n verkkosivuilta.

Seuraavalla kerralla 14.4. aiheena on hyvinkin ajankohtainen www.infopankki.fi-verkkosivusto ja sen monikielinen sisältö, jota pyritään avaamaan kenen tahansa vapaasti hyödynnettäväksi eri yhteyksissä. Toukokuun lopussa käsitellään pyöräilyä, siihen liittyviä datoja ja niiden hyödyntämistä.

Tervetuloa avoimen datan avoimeen konttoriin tutustumaan toimintaamme ja saamaan uutta inspiraatiota omiin projekteihin! Lisätietoa tulevista Helsinki Loves Developers Avoimen datan avoin konttori -tilaisuuksista löydät sekä Facebookista että HRI:n sivuilta