Helsinki Think Companyn tiimi on kasvanut tuoreella ja innokkaalla tekijäjoukolla Viikin, Kumpulan ja keskustan toimipisteillä. Olemme aina olleet ylpeitä tiimiläistemme monitieteisistä koulutustaustoista. Neljä uutta pääainelisäystä tuovatkin entistä enemmän erilaisia näkökulmia sisältöihimme ja työskentelytapoihimme. Keitä uudet tiimiläisemme ovat, ja mitä heille kuuluu tällä hetkellä?

Miten päädyit töihin Helsinki Think Companylle?

Francesca: Kaveri vinkkasi avoimesta työpaikasta, kiinnostuin ja päätin hakea, sillä Think Company oli ennestään tuttu ja tapahtumien järkkääminen houkutteli kovasti.

Sanna: Think Company vaikutti todella inspiroivalta ja mielenkiintoiselta työpaikalta (olin oikeassa). Gradun ohella ihan täydellinen työpaikka ja oma pääasiallinen toimipistekin omalla kampuksella.

Aarni: Näin ilmoituksen, jossa etsittiin Kumpulan Think Companylle uutta työntekijää. Aluksi säikähdin pitkää listaa asioista, joita hakijoilta edellytettiin. Päätin jättää asian sikseen, kunnes päädyin juttelemaan Kumpulan tiimissä työskentelevän Juhon kanssa ja päätinkin lopulta hakea Makerspace-tiimiläiseksi. Ajattelin myös, että taidoista, joita työssä oppisin, saattaisi joskus tulevaisuudessa olla hyötyä, sillä olen pohtinut yrittäjyyttä tai startupissa työskentelyä eräinä uravaihtoehtoina. Nyt jälkeenpäin ajatellen olen onnellinen, että tartuin tilaisuuteen, sillä olen tykännyt työskennellä Helsinki Think Companylla.

Katariina: Helsinki Think Company -polkuni alkoi vuoden 2018 4UNI-kisasta, jonka jälkeen pääsin mukaan vuoden 2019 Helsinki Think Companyn hallitukseen. Hallitusvuoden loputtua halusin jatkaa innostavan porukan ja mielenkiintoisten tehtävien parissa työskentelyä, joten hain keskustan toimipisteelle töihin.

Millainen on opiskelutaustasi?

Francesca: Elintarviketieteiden 4. vuoden opiskelija, Helsingin yliopisto

Sanna: Geoinformatiikan maisteriopiskelija, Helsingin yliopisto

Aarni:  Kemian 3. vuoden opiskelija, Helsingin yliopisto. Haen tänä keväänä opiskelmaan sähkötekniikkaa Aalto yliopistoon. 

Katariina: Sosiologian 3. vuoden opiskelja, Helsingin yliopisto

Jos saisit muuttaa yhden asian maailmassa, mikä se olisi?

Francesca: Että kaikkia kohdeltaisiin oikeasti täysin tasa-arvoisesti.

Sanna: Tasa-arvoiset lähtökohdat kaikille

Aarni: Vaikka olemme ihmisapinoina eriytyneet luonnosta, haluaisin kuitenkin ihmisten ymmärtävän sen, että olemme yhä voimakkaasti osa luontoa, sillä hyvinvointimme ja vaurautemme pohjautuu äiti maan tarjoamiin rikkauksiin. Tämän takia meidän tulisi kunnioittaa sitä, mitä meillä on, tehdä päätöksiä kestävällä pohjalla sekä antaa luonnon kukoistaa rinnallamme sen sijaan, että tuhoaisimme sen ahneudellamme.

Katariina: Tällaiset kysymykset on aina supervaikeita, koska kaikki asiat liittyy toisiinsa. Maailmassa on myös niin paljon ikäviä asioita, jotka haluaisin heti korjata. Vastaukseni on myös tosi laaja, mutta ilmaston lämpeneminen on asia minkä toivoisin voivani pysäyttää. Se kuitenkin vaikuttaa maailmanlaajuisesti kaikkeen.

Kuvaile tiimiäsi kolmella sanalla

KUMPULA

Sanna: “Hauska, inspiroiva ja avoin.”

Aarni: “Iloinen, auttavainen ja ahkera.”

Mikä on supervoimasi kotona, a.k.a salainen karanteenitaitosi?

Francesca: Pystyn välttelemään velvollisuuksia hamaan tulevaisuuteen asti keksimällä kaikkia ihmeellisiä askareita. Oli se sitten mullanvaihto kolmesti päivässä, uusien reseptien kokeilu tai sohvan uudelleen verhoilu.

Sanna: Mitä kummallisimpien työasentojen löytäminen (katso oheinen kuva tämänhetkisestä työasennosta)

Aarni: Se, että herään aamupäivällä, en tee mitään ja huomaan, että kello on yhtäkkiä kolme aamuyöllä.

Katariina: Supervoima, mitä kotona toteutan, on tunnelman luonti. Mulle on tosi tärkeää syödä herkullinen illallinen kauniisti katetussa pöydässä ja rauhoittua sen äärelle nauttimaan. Jokaisessa päivässä pitää olla pieni pala juhlaa!

Kuvaile tiimiäsi kolmella sanalla

KESKUSTA:

Katariina:  “rohkea, reipas ja riemukas!”

VIIKKI:

Francesca:  “Avoin, yhteisöllinen ja leppoisa.”

Uusiin ja vanhoihin tiimiläisiin voi olla yhteydessä poikkeusaikana laittamalla meiliä osoitteeseen helsinki@thinkcompany.fi sekä osallistumalla etäsisältöihimme. Tutustu Helsinki Think Companyn ohjelmiin ja tapahtumiin sekä tilaa kuukausittainen uutiskirje klikkaamalla alla olevia linkkejä, niin pysyt ajan tasalla Helsinki Think Companyn kuulumisista. Kaikki sisältömme ovat ilmaisia ja avoimia opiskelijoille, tutkijoille sekä kaikille yrittäjyydestä ja maailman muuttamisesta kiinnostuneille! 

Teksti: Maija Leermakers & Liisa Lehkonen