Tutustu tiimiin: uusia ja tuttuja kasvoja Think Company keskustassa

Kuvassa vasemmalta Klaus Hietala, Pauliina Suominen, Riina Havonen, jo uusiin seikkailuihin lentänyt Jarkko Nissinen, Rosa Salmivuori sekä CEO Matti Petteri Pöntiö.

Syksy saapui, Helsinki Think Company kotiutui Vuorikadulta Tiedekulmaan. Muuttolaatikot on purettu, ja on aika tutustua keskustan nelihenkiseen tiimiin eli Riina Havoseen, Klaus Hietalaan, Rosa Salmivuoreen ja Pauliina Suomiseen.

Moi! Kuka olet ja mistä saavuit Helsinki Think Companylle?

Klaus: MOI! Olen Klaus Hietala, 23-vuotias sosiaalinen ja oma-aloitteinen nuori Helsingistä, puhun myös ruotsia. Hehe, vitsit sikseen. Osallistuin viime vuonna 4UNI-ratkaisukilpailuun, hain sen jälkeen Think Company ry:n hallitukseen ja sitten päädyin vielä hostiksi töihin keskustatiimiin. Taustaltani olen varhaisen vaiheen valtiotieteilijä yhteiskuntapolitiikan linjalta.

Riina: Liityin thinkkiläisiin alkuvuodesta ja nyt olen tuoreen, mahtavan keskustan tiimimme lead. Intohimojani ovat oppiminen, opettaminen ja opetusalan kehittäminen, ja olen vaikuttanut ennen Thinkiä esimerkiksi opetusalan hackathoneja työstävässä Lingossa.

Rosa: Olen Think Companyn COO eli operatiivinen johtaja ja thinkiläinen jo kolmatta vuotta. Lähdin aikanaan mukaan, kun kaipasin mielekästä tekemistä täyttämään järjestöelämän jättämää tyhjiötä. Työnkuvaani kuuluu kaikkea mahdollista aina keittiön siivouksesta projektien hallinnointiin ja työpajojen fasilitoinnista isojen tapahtumien toteutukseen.

Pauliina: Olen CMO, eli vastaan markkinoinnista ja viestinnästä. Taustani on toimittajana ja sisältömarkkinoinnissa, enkä tiennyt Think Companysta tai startup-skenestä paljon mitään, kun liityin tiimiin maaliskuussa. Nyt olen jo viisaampi!

Mitä teet, kun et tee töitä?

Klaus: Skeittaan, pelaan, luen ja vietän laatuaikaa ystävieni seurassa. Terveellinen balanssi työn ja vapaa-ajan välillä on hyvinvoinnin kulmakivi. Siksi joudunkin pelaamaan pari tuntia Zeldaa tai Mario Kartia iltaisin kämppikseni kanssa.

Riina: Hankin jatkuvasti lisää viherkasveja, toteutan käsityö- ja taideprojekteja, nautin ystävien seurasta ja erilaisista seikkailuista. Niin, ja saunon aina kun mahdollista!

Rosa: Yritän opetella löytämään tasapainoa työn ja vapaa-ajan välillä. Kun työt inspiroi, on välillä vaikeaa lähteä kotiin ja jättää työt pois mielestä. Monena päivänä kiirehdin suoraan töistä tanssitunneille, koska se on minulle paras tapa nollata ajatukset.

Pauliina: Teen samaa kuin kaikki kliseiset mediaihmiset, eli diskurssianalysoin koko maailmaa 24/7, katson muka ironisesti tosi-tv:tä ja spämmään ystäviäni meemeillä. Vastapainoksi digisaasteelle harjoitan ja kulutan mahdollisimman epädigitaalisia taidemuotoja, kuten teatteria, klassista musiikkia ja maalaustaidetta.

Joku keskustan tiimistä hostaa Tiedekulman kakkoskerrosta joka arkipäivä klo 10–18. Uskaltaudu lasiseiniemme taakse, olemme mukavia!

Mikä sinua inspiroi juuri nyt?

Klaus: Olen viime aikoina inspiroitunut tuoreesta kotimaisesta laatukirjallisuudesta ja Twitterin käytöstä. Näemmä ajan tasalla oleminen on siis nyt inspiroiva juttu.

Riina: Oppimisen oppiminen ja opettaminen. Se on haastavaa, se on kiinnostavaa, se on kutkuttavaa. Se on moniulotteinen juttu, joka liittyy myös itsensä kehittämiseen, vahvuuksien löytämiseen ja itsetuntemukseen. Syksy saa minut jotenkin aina tosi innostuneeksi oppimisesta.

Rosa: Arki. Nyt kun muutto Tiedekulmaan on takana, on ihana päästä keskittymään töiden tekemiseen ja opettelemaan uuden työympäristön tapoja. Maisteriksi valmistumisen jälkeen on ollut hauska huomata, että aikaa ja aivokapasiteettia riittää enemmän myös töiden tekemiseen ja että vapaa-ajalla voi hyvällä omatunnolla rentoutua.

Paulina: Suomen itsenäisyyden alkutaival ja erityisesti taiteilijoiden ja toimittajien elämä viime vuosisadan alussa kiehtovat minua aivan järjettömällä tavalla. Nyt joka puolella on kirjoja, näyttelyitä ja kaiken maailman happeningeja tähän liittyen. Kiitos, Suomi 100.

Keskustan Think Companylla juhlitaan usein esimerkiksi ohjelmien finaaleja ja Friday Funday -tapahtumia.

Miten haluat kehittää Think Companya lähitulevaisuudessa?

Klaus: Tahdon tehdä ratkaisukilpailu 4UNI:sta entistäkin paremman osallistujille. Aion coachata tiimejä intohimolla ja loputtomalla tarmolla. Tavoitteena on myös laatia opiskelijoille entistäkin enemmän matalan kynnyksen sisältöä, jotta mahdollisimman moni pääsisi osaksi Think Familya.

Riina: Haluan luoda osaltani uusista tiloistamme entistä kutsuvammat, tervetulleeksi toivottavat ja proaktiivisuuteen kannustavat. Haluan myös olla kehittämässä ohjelmasisältöjä tavoitteena saada mukaan lisää niitä maailmanmuuttajia, jotka eivät ehkä vielä edes tiedä, että he haluavat tai pystyvät muuttamaan maailmaa. Eräs tavoitteistamme on saada savukone johonkin tapahtumaamme, ja tämän toteuttamisessa toivon myös olevani mukana.

Rosa: Aloitamme pian uuden entrepreneurs in residence -toiminnan. Haluan saada sen rullaamaan mahdollisimman hyvin ja luoda siitä yhdessä muun toiminnan kanssa toimivan paketin.

Pauliina: Haluan tarjota nykyisille ja potentiaalisille yhteisömme jäsenille entistä enemmän sisältöä, joka on yhtä hyödyllistä, ajankohtaista ja monipuolista kuin kaikki se, mitä teemme muutenkin.

Keskustatiimi on aktiivisesti mukana toteuttamassa tämän vuoden 4UNI:a.

Missä asioissa kannattaa kääntyä puoleesi?

Riina: Jos joku on hukassa tai ihmetyttää keskustan Think Companylla, nykäise hihasta! Lisäksi opetusalaan liittyvät asiat, erityisesti oppimisen ja tavoitteellisen ryhmässä työskentelyn teemat, ovat mun juttuja.

Klaus: Tunnen hyvin muiden korkeakoulujen yrittäjyysyhteisöjä ja niiden toimijoita, joten niistä voi kysellä! Lisäksi olen lukenut lähestulkoon kaikki startup-klassikot ja seuraan Gary Vaynerchuckia (bisneskirjailija ja motivaatiopuhuja) Instagramissa, eli Zero To One -sitaatit ja motivaatiopuheet hoituvat myös!

Rosa: Olen ollut talossa melko kauan, joten puoleeni voi kääntyä lähes kaikissa Think Companyyn liittyvissä asioissa. Olen taustaltani antropologi, joten myös kaikki ihmisyyteen ja yhteiskunnallisiin ilmiöihin liittyvät kysymykset ovat lähellä sydäntäni.

Pauliina: Jos mietit, miten saisit viestisi välitettyä yhteisöllemme, voisimmeko kirjoittaa yrityksesi blogiin tai olisiko meillä sinulle sopiva haastateltava artikkeliisi, ota yhteyttä! Autan yhteisömme jäseniä mielelläni kaikissa muissakin viestintään ja markkinointiin liittyvissä kysymyksissä. Jos siis pohdit, miksei Facebook-mainoksesi leviä tai onko rekryilmoituksesesi tylsä, tutkitaan yhdessä.

Käyntikorttiseinä muutti mukanamme Vuorikadulta Tiedekulmaan. Tule jättämään siihen jälkesi ja tapaamaan tiimiä!